Maak kennis met ons

Kennis- en expertise centrum

Kennis en expertise centrum

Wat is ons kennis- en expertise centrum

Om te komen tot een nieuw systeem of verandering ondersteunen wij klanten in het ontwikkelen van een gezamenlijke visie, strategie en beleid.

We hebben de kennis- en expertise in huis om op diverse niveau’s in de organisatie te ondersteunen in het maken van de benodigde transitie en het meenemen van de professionals, cliënten en mantelzorgers.

De voordelen van de

Ons kennis- en expertise centrum

 • Advies op maat
  Helpen bij het vormen van jouw visie

 • Brede inzet van kennis
  We hebben een brede scope aan kennis op zowel projectmatig werken, subsidies als consultancy

 • Samenwerken
  Omdat we niet het wiel steeds opnieuw willen uitvinden, maken we graag gebruik van ons uitgebreide netwerk

Wat doen wij?

Vanuit ons kennis- en expertisecentrum en met onze software-oplossingen ondersteunen we de beweging naar de voorkant. We werken hierin samen met gemeenten, welzijnsinstellingen, huisartsen (eerstelijn) en zorgorganisaties.

We zetten op verschillende plekken in de keten onze kennis en expertise en software oplossingen in om burgers en mantelzorgers zelfredzamer te maken op het organiseren van zorg en ondersteuning. Hierdoor hoeven zij minder beroep te doen op het sociaal domein en de gezondheidszorg en kunnen zij langer thuis blijven wonen.

Hoe werkt dat?

De opgave die er ligt voor het sociaal domein en de zorgsector is groot en allesomvattend. Verschillende stakeholders dienen de handen ineen te slaan om de beoogde transitie te laten slagen.

Elke stakeholder kan op zijn eigen domein het verschil maken maar de impact zit daarnaast in het samenwerken tussen partijen in een regio en over de domeinen heen. Om dit mogelijk te maken dient er een gezamenlijke visie en wil tot samenwerken te zijn en daarnaast is er een ondersteunde (ICT)infrastructuur nodig om dit mogelijk te maken.

Kennis- en expertisecentrum

Met consultancy

Wij leveren maatwerk en kijken met de klant samen welke professionals uit ons team het beste ingezet kunnen worden. Denk hierbij aan een van onze (inhoudelijke) consultants, marketeers, productowners en/of software developers. Samen zorgen we ervoor dat de oplossing optimaal aansluit bij de vraag en behoefte van de klant om zo te komen tot het optimale resultaat.

Onze consultants richten zich op de volgende onderdelen voor complexe vraagstukken:

 • Verandermanagement

 • Visie en strategie

 • Projectmanagament

Kennis over subsidies

Voor gemeenten en welzijnsorganisaties

Met onze advies-diensten en software-oplossingen ondersteunen we de beweging naar de voorkant. We werken hierin samen met gemeenten, welzijnsinstellingen, huisartsen (eerstelijn) en zorgorganisaties. We zetten op verschillende plekken in de keten onze software oplossingen in om burgers en mantelzorgers zelfredzamer te maken op het organiseren van zorg en ondersteuning. Hierdoor hoeven zij minder beroep te doen op het sociaal domein en de gezondheidszorg en kunnen zij langer thuis blijven wonen.

Voor (zorg) organisaties

We helpen zorgorganisaties om de zorg zo doelmatig en digitaal mogelijk te leveren. We ondersteunen in het verlichten van administratieve lasten bij professionals, zorg zoveel mogelijk digitaal of hybride te leveren en werknemers vanuit autonomie en met meer werkgeluk te laten werken. Scholing, opleiding en inzet van technologie zijn hier een belangrijk onderdeel van. Daarbij is onze visie dat de klant (samen met de mantelzorger) meer inspraak heeft op de wijze van zorg leveren. De klant neemt daarnaast meer eigen regie zodat de professional meer ondersteunend wordt aan de vraag.

Neem contact op

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder! Neem via het contactformulier contact met ons op. Heb je liever direct contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

Thuisleefgroep

 • Europalaan 500, 3526 KS Utrecht

 • info@thuisleefgroep.nl

 • (033) – 330 25 08