Verlaging werkdruk door inzet eHealth

Verlaging werkdruk door inzet eHealth

*Thuisleefgids organisatie heet sinds september 2021 Thuisleefgroep.

De sterk toenemende vergrijzing en de noodzaak of behoefte om langer zelfstandig (thuis) te wonen zijn belangrijke ontwikkelingen in de Nederlandse zorg waar we de komende tijd rekening mee moeten houden. Op 1 januari 2020 telde Nederland 3,4 miljoen inwoners ouder dan 65 jaar, bijna 20 procent van de bevolking. In 2020 was de grijze druk 33 procent. Dit betekent dat op elke 65-plusser er 3 mensen in de werkzame leeftijd (20 tot 65 jaar) zijn. De verwachting is dat dit de komende jaren zal toenemen tot bijna 50 procent.* Door deze ontwikkeling komen veel (zorg)organisaties voor een uitdaging te staan.

*Bron: CBS.

eHealth

Een deel van de oplossing, ligt bij de inzet van eHealth oplossingen. De oplossingen kunnen zowel de werkdruk van het zorgpersoneel verlagen als de zelfstandigheid van de cliënt stimuleren. eHealth technologie helpt cliënten zelfstandig(er) te leven en professionals hun werk beter te doen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zorg en technologie kunnen daarnaast bijdragen aan de zelfredzaamheid van de cliënt.

Maar hoe zorg je dat productkennis gedeeld kan worden tussen zorgprofessionals? Hoe zorg je dat zorgprofessionals op de hoogte blijven van de snelle ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie? En hoe voorkom je dat de inzet van innovatieve zorghulpmiddelen de werkprocessen van zorgprofessionals juist bemoeilijkt in plaats van verbetert.

De Thuisleefbieb software

De Thuisleefbieb is software, speciaal ontwikkeld om de uitleen en het voorraadbeheer van zorgtechnologie en zorghulpmiddelen te regelen. Het helpt de (zorg)organisatie bij het bijhouden van de administratie (uitleen en voorraadbeheer), de kennisdeling binnen de organisatie en de adaptatie van het gebruik van innovatieve zorghulpmiddelen. Meerdere vliegen in een klap dus!

De Thuisleefbieb in het kort:

  • Een bibliotheek-oplossing (SaaS) met productuitleen, locatie-inzicht en notificaties.
  • Een productdatabase met zorgtechnologie en innovatieve zorghulpmiddelen.
  • Een digitaal voorraadsysteem.
  • Een reviewmodule.
  • Mobile en tablet friendly.
  • Role-based access control.

Benieuwd of de Thuisleefbieb software ook wat voor jouw organisatie is? Neem dan hier contact met ons op of vraag een gratis demo aan.

Delen op Social Media!

Neem contact op

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder! Neem via het contactformulier contact met ons op. Heb je liever direct contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

Thuisleefgroep

  • Europalaan 500, 3526 KS Utrecht

  • info@thuisleefgroep.nl

  • (033) – 330 25 08