Vacature

Vacature accountmanager (40 uur)

Over deze vacature

Ben jij degene die een substantiële bijdrage wil leveren aan het verbeteren van zorg en welzijn door het aan de markt aanbieden van slimme softwareoplossingen? Draai jij warm voor pitchen en onderhandelen? Ben je ondernemend, pragmatisch en sociaal ingesteld en krijg je energie bij het benaderen en begeleiden van externe relaties? Dan zijn wij op zoek naar jou! Vooral als jij thuis bent in zowel Business 2 Business (B2B) als Business 2 Consumer (B2C) markten. Kortom, we zoeken een commerciële duizendpoot die klaar is voor de volgende stap in zijn of haar carrière.

Contactpersoon

 • Auke Jan Meijer
 • 06-51028709
 • aukejan@thuisleefgroep.nl

Jouw functie als accountmanager

De vacature accountmanager bestaat uit het structureel begeleiden van account- en verkooptrajecten van grote en kleine klanten. Hierbij zorg je voor het opstellen en bewaken van de salesforecast, je maakt planningen en werkt met salesbudgetten. Je houdt overzicht over de te ondernemen acties en bent in staat om anderen (eventueel externen) aan te sturen op uitvoering van de actiepunten zodat targets behaald worden. Je hart gaat sneller kloppen van leads tot klant (fan) brengen. Ben jij in staat om de belangen van Thuisleefgroep binnen je werkzaamheden te behartigen aansluitend bij de visie van het bedrijf? Dan staat de koffie voor je klaar!

Je benadert actief (nieuwe) relaties om onze software-oplossingen bij verschillende zorgaanbieders zoals ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisaties, welzijnsorganisaties en gemeenten onder de aandacht te brengen. Je kunt de visie van het bedrijf overbrengen en de verschillende proposities onderbouwen met de ontwikkelde sales- en implementatiekits. We verwachten dat je je eigen verkooptechnieken uitdraagt en inzet, tegelijkertijd is het belangrijk open te staan voor suggesties van anderen. Je bedenkt met de sales collega’s op welke evenementen wij niet mogen ontbreken. Bovendien denk je mee over hoe we onze sales-processen verder kunnen optimaliseren en automatiseren. Je kent de online (B2C) markt en kunt hier ook partnermodellen mee ontwikkelen en inkoop afspraken met onze partners maken. Het signaleren van vragen in de markt en deze kunnen vertalen naar klantwensen richting onze productowner op het gebied van de IT-oplossingen is een must.

Je werkt onder leiding van de salesdirecteur maar kunt goed zelfstandig vooruit. Je werkt gestructureerd en voortvarend en houdt overzicht en regie op alle lopende en toekomstige leads. Je stemt daarnaast de benodigde salesacties af met het marketing en operations team. In je salesproces heb je een goed beeld van het passend offreren van onze software, de bijbehorende implementatie projecten en stem je waar nodig voor offertes af met collega’s. Je bouwt echt mee aan het groeiende salesteam en maakt verbinding met het gehele team wat blijft groeien.

Werkzaamheden

Als accountmanager houd jij je vooral bezig met:

 • Uitdenken, plannen en uitvoeren van (sales) activiteiten in een strategisch salesplan.
 • Salestrajecten opzetten, uitvoeren en rapporteren.
 • Overbrengen van de visie, toegevoegde waarde en de proposities op het gebied van zorginnovatie en (digitale) hulpmiddelen.
 • Vertalen interne en externe ontwikkelingen naar salestrajecten en als input voor het marketingplan.
 • Vaststellen en borgen salestrajecten en overdragen aan afdeling operations.
 • Adviseren en verkopen van IT software-oplossingen en contracten met partners uit onderhandelen en sluiten.
 • Opbouwen, inbrengen en onderhouden eigen netwerk.
 • Rapporteren aan sales directeur en managementteam.

Functie-eisen

Jij:

 • Je beschikt over een functiegericht diploma en hebt minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring met het werken in een startup is een pré en je krijgt net zo veel energie als wij van een knallend tempo.
 • Je ziet het als een uitdaging om het team van collega’s optimaal te ondersteunen en bent flexibel en resultaatgericht.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het hele salesproces van lead tot en met overdracht naar operations en daarna kom je weer in beeld voor aftersales als accountmanager.

Affiniteit Zorg en ICT
Brede interesse in het raakvlak zorg en ICT en bereid ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg en de inzet van zorgtechnologie te volgen. Je hebt affiniteit met digitaal en online werken. Je wilt graag onderdeel zijn van een start-up en ziet de groeimogelijkheden van deze vernieuwende markt waarin jij echt het verschil kan maken.

Ondernemend
Je bent proactief in het zien van leads en kansen, het contact leggen met externe partijen en het signaleren van kansrijke leads in netwerken. Het is belangrijk dat je netwerken onderhoudt met relevante relaties en het internet optimaal weet te gebruiken als bron van nieuwe informatie.

Zelfstandig
In grote mate zelfstandig kunnen werken is essentieel. Zelfstandig kunnen bewaken van tijd en budget over de salesprojecten heen. Waar nodig escaleer je naar directie dan wel het managementteam om salesprojecten bij klanten soepel te laten verlopen. Je trekt tijdig aan de bel en neemt initiatief.

Oplossingsgericht
Je kan snel schakelen en denkt in oplossingen. Je werkt in een dynamische werkomgeving waarin het belangrijk is om kritisch te zijn om de juiste koers aan te houden. Je bent creatief en ziet onvoorziene problemen als een mooie uitdaging waarin je positief kijkt naar de mogelijkheden.

Sociaal Vaardig
Je treedt tactvol op naar klanten en overige relaties. Je bent sterk in communicatie en stelt het belang van de klant voorop. Weet het bedrijf te vertegenwoordigen naar klanten en overige marktpartijen. Is in staat junior collega’s en projectmedewerkers waar nodig begeleiden en te coachen in hun ontwikkeling.

Wat mag je van ons verwachten?

Bij Thuisleefgroep werken we samen aan een doel waarbij iedereen een unieke toegevoegde waarde levert. We kijken naar je kwaliteiten en daar waar je energie van krijgt. Wat is er nog meer gaaf aan werken bij Thuisleefgroep?

 • 25 vakantiedagen plus 8% vakantietoeslag
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan de levenskwaliteit van ouderen, mensen met een ondersteuningsvraag, mantelzorgers en zorgprofessionals
 • Mooi kantoor bij de leukste hub van Utrecht
 • Uitstekende mogelijkheden voor thuiswerken
 • Thuisleefgroep ontwikkelt zich en dus krijg jij die mogelijkheid ook volop!
 • Een laptop van de zaak
 • Een leuk en jong team van 15 professionals
 • Gezellige (digitale) borrels en teamactiviteiten

Meer weten of zin in een kop koffie en een kennismaking?

Wil jij werken in een leuk en ambitieus team en bijdragen aan een betere zorg voor Nederland? Neem snel contact met Auke Jan Meijer, accountmanager, via aukejan@thuisleefgroep.nl of 06-51028709.

De procedure bestaat uit een gesprek met Arjan (Sales directeur) en Ilse (CEO) en in vervolg met Arjan en Auke-Jan (accountmanager).

Soort dienstverband: Fulltime

 

 

Over Thuisleefgroep

Thuisleefgroep maakt de markt van zorghulpmiddelen en innovaties transparanter, toegankelijker en overzichtelijker. Door het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg kunnen mensen met een zorgvraag langer zelfstandig, veilig en plezierig thuis blijven wonen.  We gidsen mensen door het oerwoud van de zorg en optimaliseren de zorgketen. We helpen met het vinden van hulpmiddelen passend bij de vraag.

Op ons onafhankelijke consumentenplatform Thuisleefgids krijg je persoonsgericht advies met betrekking tot zorghulpmiddelen. Met onze software-oplossingen Thuisleefbieb, Thuisleefwijzer en Thuisleefacademie ondersteunen we professionals bij de inzet van zorgtechnologie en het geven van advies.

Wij werken niet met recruiters voor de invulling van onze vacatures. Wij vragen werving- en selectiebureaus daarom ook geen contact met ons op te nemen.