Het CrossCare-project

Het CrossCare-project

Innovatie in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

In een samenleving waar de druk op de zorgsector alsmaar toeneemt, staat innovatie centraal in het aanpakken van deze uitdagingen. Het CrossCare-project, een initiatief van Thuisleefgroep in samenwerking met drie zorgorganisaties van Samenkr8, streeft naar het verbeteren van de levenskwaliteit van cliënten met een verstandelijke beperking en het verlichten van de werkdruk voor zorgmedewerkers. Door intensieve samenwerking en de inzet van de CrossCare-zorgproeftuin zal de VG-Thuisleefbieb worden ontwikkeld, getest, geïmplementeerd en opgeschaald. Dit initiatief, gericht op de ontwikkeling van de VG-Thuisleefbieb, een innovatieve bibliotheek van zorgtechnologieën, slaat een brug tussen de complexe behoeften in de verstandelijk gehandicaptenzorg (VG) en de beschikbare technologische oplossingen.

Samenwerking als kern van succes

De kracht van het CrossCare-project ligt in de unieke samenwerking tussen het MKB-bedrijf Thuisleefgroep en prominente zorginstellingen binnen Samenkr8. Deze coalitie benut gezamenlijke expertise om een op maat gemaakte oplossing te realiseren die direct inspeelt op de specifieke behoeften van de VG-sector. Door de samenwerking zijn we in staat om een evidence-based VG-Thuisleefbieb te ontwikkelen die niet alleen de zelfredzaamheid van cliënten verhoogt maar ook bijdraagt aan efficiëntere zorgverlening.

Wat is de VG-Thuisleefbieb?

De VG-Thuisleefbieb is meer dan een traditionele bibliotheek; het is een dynamisch platform waar zorgprofessionals en cliënten toegang krijgen tot de nieuwste zorgtechnologieën. Dit innovatieve systeem maakt het mogelijk om producten en apps niet alleen te vergelijken, maar ook fysiek uit te proberen. Hierdoor kan een veel betere match gemaakt worden tussen de technologische oplossingen en de individuele behoeften van cliënten. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering in de kwaliteit van zorg en een vermindering van de administratieve lasten voor zorginstellingen.

De toekomst van CrossCare: Uitbreiding en Impact

Met het oog op de toekomst is het doel van het CrossCare-project niet alleen om de VG-Thuisleefbieb succesvol te implementeren binnen de betrokken organisaties maar ook om deze innovatie breed op te schalen. Dit zal resulteren in een aanzienlijke verbetering van de informatievoorziening binnen de VG-sector en zal de basis leggen voor een duurzame implementatie van zorgtechnologie die ten goede komt aan zowel cliënten als zorgverleners.

Delen op Social Media!

Neem contact op

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder! Neem via het contactformulier contact met ons op. Heb je liever direct contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

Thuisleefgroep

  • Europalaan 500, 3526 KS Utrecht

  • info@thuisleefgroep.nl

  • (033) – 330 25 08