De Kracht van Feedback

De Kracht van Feedback

Feedback is onmisbaar als het gaat om verbetering en innovatie. Hoe weet je immers of een product of dienst voldoet aan de wensen en eisen van je klanten zonder het ze te vragen? Dat brengt ons bij de ontwikkeling van een generiek reviewformulier, een cruciaal instrument om de stem van de klant te horen. Bij de Thuisleefgroep integreren we deze reviews in onze Thuisleefbieb. Zo halen we relevante informatie op bij de meest relevante groep gebruikers.

Reviewformulier op de Thuisleefbieb?

We hebben ons gericht op het ontwikkelen van een reviewformulier dat over de hele linie van producten en diensten in de Thuisleefbieb gebruikt kan worden. Dit formulier is niet zomaar in elkaar gezet; het is ontstaan uit klankbordgroepen met echte gebruikers en experts in verschillende industrieën.

De Belangrijke Vragen

Bij de ontwikkeling van dit formulier zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We hebben diverse vragen overwogen:

  1. Wat willen we weten? – Van gebruiksgemak tot kwaliteit, het formuleren van de juiste vragen was de eerste stap.
  2. Is één formulier genoeg? – We hebben gekeken of een generiek formulier verschillende productcategorieën kan bedienen.
  3. Hoe krijgen we mensen zo ver om dit in te vullen? – Niemand vult graag formulieren in, dus hoe maken we dit aantrekkelijk?
  4. Hoe waarborgen we kwaliteit? – Het is essentieel om de ontvangen informatie te kunnen toetsen op relevantie en betrouwbaarheid.

De Verschillen per Categorie

Elke productcategorie heeft zijn eigen nuances. Daarom hebben we besloten om het formulier in te delen in verschillende secties, die specifiek zijn voor bepaalde categorieën. Zo kunnen we zowel algemene als specifieke feedback verzamelen.

Is een Generiek Formulier Haalbaar?

Eén van de meest uitdagende vragen was of een generiek formulier überhaupt haalbaar is. Het antwoord is een volmondig ja. Door gebruik te maken van dynamische vragen en verschillende secties, kunnen we een breed scala aan producten en diensten afdekken.

Hoe Krijgen We Feedback?

Om gebruikers aan te moedigen het formulier in te vullen, hebben we diverse strategieën geïmplementeerd, variërend van e-mailverzoeken tot het bieden van incentives zoals kortingsbonnen.

Kwaliteitswaarborging

De ontvangen feedback is alleen nuttig als het van goede kwaliteit is. Daarom hebben we kwaliteitschecks ingebouwd en zullen we deze continu monitoren.

Keurmerken en Normeringen

Tot slot hebben we ons formulier getoetst aan verschillende keurmerken en normeringen, zoals ISO 9001 en CE-markering, om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoogste standaarden.

Conclusie

Een reviewformulier is meer dan alleen een ‘formulier maken’. Het is een ingrijpend proces van onderzoek, discussie, en uiteindelijk, uitvoering. Wat we hebben bereikt, is een veelzijdig, betrouwbaar en effectief instrument waarmee we de mening van onze klanten niet alleen kunnen horen, maar ook kunnen toepassen voor continue verbetering. En dat, dames en heren, is de ware kracht van feedback.

Kansen voor West: Samen Bouwen aan de Toekomst van Zorginnovatie

Dankzij de  subsidie van Kansen voor West hebben we de middelen en ondersteuning gekregen die nodig waren om dit formulier te realiseren. Deze financiële impuls maakte het mogelijk om uitgebreid onderzoek te doen, klankbordgroepen te organiseren, en uiteindelijk een geavanceerd reviewformulier te ontwikkelen dat aan onze normen voldoet. De subsidie heeft niet alleen de technische ontwikkeling van het project versneld, maar heeft ook geholpen om een breder scala aan stakeholders te betrekken. Het resultaat is een meer inclusief en effectief feedbacksysteem dat een aanzienlijke impact zal hebben op onze product- en dienstverbetering en de kennis van zorgend Nederland.

Delen op Social Media!

Neem contact op

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder! Neem via het contactformulier contact met ons op. Heb je liever direct contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!

Thuisleefgroep

  • Europalaan 500, 3526 KS Utrecht

  • info@thuisleefgroep.nl

  • (033) – 330 25 08